Stichting Meraih Bintang

PROJECT UITBREIDING SURYADI’S SCHOOL TK MERAIH BINTANG

Het project behelst uitbreiding van de school met 6 klaslokalen alsmede extra toiletfaciliteiten.

Stichting Meraih Bintang heeft in 2012 een kleuterschool gebouwd in kampong Bulak Laut, Pangandaran (West-Java, Indonesië). Dit was het eerste grote project van onze stichting. Oorspronkelijk was de school bedoeld voor maximaal 40 tot 50 kansarme kinderen uit de kampongs. Al snel bleek dat er heel veel animo was voor onze school.

Vanwege de vele aanmeldingen hebben we onze school begin 2013 uitgebreid met de bouw van een extra klaslokaal en 1 half open lokaal, welke bij de start van het nieuwe schooljaar in juli 2013 voor het eerst in gebruik genomen zijn. Vandaag de dag heeft de kleuterschool 3 klaslokalen, 1 half open lokaal, 3 tijdelijke lokalen in ons nabij gelegen skill center en 1 tijdelijk lokaal in onze rumah bina budi.  Inmiddels krijgen hier 164 kinderen in de leeftijd van 4 – 6,5 jaar 6 dagen per week gratis tweetalig (Indonesisch-Engels) onderwijs. Ook is er een peuter speel groep waar 11 kinderen in de leeftijd van 2 – 4 jaar op 4 ochtenden per week naar toe komen.

Het doel van dit project is om alle klassen weer onder 1 dak te brengen en om nog meer kansarme kinderen te laten deelnemen aan kwalitatief goed onderwijs. Buiten het reguliere lesprogramma bieden we de kinderen extra lessen aan zoals muziek, traditionele dansles en gym. Ook organiseren we een aantal keer per jaar lokale excursies voor de kinderen, zoals een bezoek aan het politiebureau of het postkantoor. In het kader van gezonde voeding zijn er nu bijvoorbeeld 1x per maand workshops bij steeds verschillende restaurantjes in Pangandaran waar steeds 1 klas mag komen “koken”, dit onder supervisie uiteraard. Zo leren de kinderen (en de moeders) over verschillende soorten groentes & fruit, gezonde gerechten en mogen ze zelf gerechtjes maken.

SURYADI’S School TK Meraih Bintang is door de Regent van Pangandaran al 4 jaar op rij verkozen tot voorbeeld school in Pangandaran! Ook is zij al 2 jaar op rij verkozen tot meest schone en gezonde school in het regentschap Pangandaran en het afgelopen jaar geëindigd op de 2de plaats van deze verkiezing in de provincie West-Java. Bezoek voor meer informatie over onze stichting en haar projecten onze website: www.meraihbintang.info

NB de bouw is op dit moment, 14-02-2020, voor 80% gereed. We hopen de ruimtes dit voorjaar dan wel uiterlijk bij de start van het nieuwe schooljaar 2020-2021 in gebruik te kunnen nemen.

www.meraihbintang.info