Stichting Kolewa

Uw donatie hebben wij gebruikt om ons tweede ‘Sign language book’ te kunnen maken. Hierin 150 nieuwe woorden gebarentaal. Het boekje gebruiken we voor de dove en slechthorende kinderen die via ons project naar speciaal onderwijs gaan en gebarentaal leren. Het boekje betekent voor deze kinderen een belangrijke uitbreiding van hun woordenschat en daarmee hun communicatie.

Dankzij uw steun hebben we dit boekje kunnen uitgeven. Het boekje is met veel zorg en aandacht gemaakt en we zijn erg blij met het resultaat. Hierbij sturen wij u 2 exemplaren. U kunt hierin ook zien dat wij op diverse plaatsen in het boekje naar uw steun hebben verwezen. Daarnaast ook op de homepage van onze website.

Naast de uitgave van het boekje hebben wij het overige bedrag besteedt aan lessen gebarentaal en logopedie. Wekelijks reist ons logopedie-team naar Rendang in Karangasem (Bali) voor het geven van spraakles, ondersteund met gebarentaal. Ze maken hierbij gebruik van de gastvrijheid van de verloskundepraktijk van Ibu Putu, bestuurslid van onze Indonesische stichting. Elke zondag zet zij haar woonkamer open om daarin les te kunnen geven. Een nog steeds groeiende groep kinderen krijgt daar klassikaal en individueel les, en ook de ouders en broertjes/zusjes worden daarbij betrokken. Alle kinderen worden regelmatig getest, ofwel worden de hoorapparaten nagekeken.

www.kolewa.com